Incluzio Enschede > Buurtwerk

Buurtwerk

Buurten en wijken sterker maken met de eigen kracht van inwoners. Samen met inwoners, de gemeente en partners uit de wijk maken wij buurten en wijken meer leefbaar.

Wat is dat: de leefbaarheid in jouw wijk?

Dat gaat over de plek waar je woont, maar ook alles wat invloed heeft op jouw dagelijks leven. Denk aan je huis, je buurt, de natuur om je heen en alle dingen die van invloed zijn op hoe je leeft en hoe je je voelt.

Wat kan Incluzio Enschede voor jou doen?

Onze rol is om mensen te ondersteunen bij uitdagingen in het dagelijks leven, hen met elkaar in contact te brengen en mensen te stimuleren om mee te doen met activiteiten in de buurt. Er is altijd wel iets te doen in het buurthuis in jouw wijk. Meedoen, een bijdrage leveren, van betekenis zijn, gemeenschapszin en je veilig voelen in de buurt – dat vinden wij belangrijk.

Bij situaties thuis, met buren of in jouw wijk

Iedereen heeft wel eens twijfel over hoe met iets of iemand om te gaan. Vaak komen mensen hier zelf wel uit, maar soms lukt dat niet. Dan zijn wij er om je op weg te helpen. Wij denken graag met je mee. Maar alleen als jij dat wilt. Dus laat het ons weten als er iets bij jou thuis of in de buurt speelt waar je ondersteuning bij nodig hebt. Onze ondersteuning is helemaal gratis, je hoeft daar dus niet voor te betalen.

Als jij iets wilt organiseren met of voor jouw buren

Onze buurtwerkers denken met je mee en bieden je de ondersteuning die jij nodig hebt. Zo kun jij jouw ideeën ook echt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het verkrijgen van materialen voor het opruimen van zwerfvuil door vrijwilligers, het aanvragen van subsidies voor ideeën die jouw buurt gezelliger of socialer maken of hulp bij het regelen van een speeltuin of sportveld in de buurt.

Samen Versterken van Enschede door Noaberschap

Wij zijn er voor jou als inwoner en hebben korte lijnen met andere organisaties en professionals in de wijk. Wij kennen veel mensen, werken veel samen met andere partijen in de buurt en kunnen jou dus op weg helpen als jij ergens mee zit of iets wilt organiseren voor jouw wijk. Dat netwerk zetten we in waar mogelijk. Ons motto is niet voor niets: Samen Versterken van Enschede door Noaberschap.

Ontmoeten we jou binnenkort?

De kans is groot dat je ons tegenkomt in een wijkcentrum of op straat. Of bij een van de Wijkwijzers in de stad.