Incluzio Enschede > Kick-off Gezonde Buurten in Glanerbrug

Kick-off Gezonde Buurten in Glanerbrug

Op zaterdag 20 april 2024 bundelden de Openbare Basisschool Glanerbrug Noord, de gemeente Enschede en vrijwilligers van het Buurthuis De Bultsweg hun krachten voor een dag vol inspiratie en samenwerking. Met de steun van Noaberkracht Twente, Alifa, de supportersvereniging FC Twente Glanerbrug en Incluzio Enschede werd dit initiatief werkelijkheid.

Kinderen namen het voortouw, samen met de school, vrijwilligers, de gemeente en betrokken buurtbewoners, om nieuwe buitenspeelplekken in de Bultsweg vorm te geven waar groen, spelen en ontmoeten centraal staat. De opkomst was overweldigend en de betrokkenheid hartverwarmend.

Voorafgaand aan de kick-off hebben de kinderen de hele buurt enthousiast gemaakt door te flyeren. Op de dag zelf hielden ze een buurtsafari om plekken aan te wijzen die wat verandering konden gebruiken, waaronder het schoolplein van OBS Glanerbrug Noord.

Een speciale dank aan Het Hoekje voor het uitdelen van ijsjes aan alle kinderen, als waardering voor dit prachtige initiatief!

Het was een dag vol energie, gezelligheid en positieve verandering. Nu gaan we vol enthousiasme verder naar de volgende stap van het Gezonde Buurten project!