Incluzio Enschede > Ik zoek ondersteuning bij > Iets doen voor mijn buur(t)

Iets doen voor mijn buur(t)

Heb jij een leuk idee voor jouw buurt?

Dan ben je hier op de juiste plek! Heb je een idee om het welzijn voor je buurtbewoners te vergroten? Een idee om eenzaamheid tegen te gaan, een buurtnetwerk op te zetten of om de buurt wat mooier te maken? Het kan van alles zijn, zolang het maar gaat om anderen te helpen of voor een fijner samenleven met de mensen in jouw buurt.

Landelijke fondsen

Hieronder staan verschillende fondsen die jouw idee werkelijkheid kunnen maken. Neem eens een kijkje!

Postcodeloterij buurtfonds
Het Postcodeloterij Buurtfonds helpt buurtprojecten voor een leefbare buurt snel te realiseren en nodigt alle buurtbewoners in Nederland uit om in actie te komen. Heb jij ook een goed idee voor de buurt? Bekijk dan op de website postcodeloterijbuurtfonds.nl het stappenplan, de criteria en tips om een aanvraag te doen. In deze informatieve video kun je zien hoe je een aanvraag indient.

Oranjefonds
Jouw stichting, vereniging of organisatie draagt bij aan een sociaal verbonden samenleving. Jij ziet waar het beter kan en ontwikkelt activiteiten, als vrijwilliger of initiatiefnemer. Maar hoe kom je aan voldoende geld of subsidie? Klop eens aan bij het Oranje Fonds!

Heb jij een leuk initiatief? Vertel het onze buurtwerkers!

Heb je interesse om een buurtinitiatief op te zetten, maar heb je nog vragen of wat extra hulp nodig? Onze buurtwerkers helpen je graag verder! Zij kunnen met je meedenken en je wellicht in verbinding brengen met organisaties of inwoners die iets voor jouw initiatief kunnen betekenen. Moet er iets heel nieuws op poten gezet worden? Ook helemaal leuk, wij kijken graag mee en ondersteunen waar mogelijk.

Of beschrijf hieronder jouw idee en laat je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Beschrijf je idee en geef aan waarbij je geholpen wilt worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Geef hier aan wat jouw idee is en waarbij je ondersteuning nodig hebt.